Астмата – по-страшна от СПИН

Астмата – по-страшна от СПИН

Астмата – по-страшна от СПИН

Как да се спасим от болестта отнела близо 300 хиляди човешки живота през 2014-та?

Хриптене, кашлица, стягане в гърдите… Да, това са симптомите на болестта, която всички познаваме и знаем като астма. Името й идва от гръцката дума за задушаване, която много правилно описва състоянието на пациента.
Страшното в случая е, че става въпрос за хрончно заболяване, което за 2014-та година е отнело около 300 хиляди човешки живота.
Както всяко хронично заболяване, астма е състояние, което е продължително и може да се обостри във всеки един момент, в който има излагане на предразполагащите фактори. Тя не може да се излекува, но може да бъде контролирана. С подходящото и навременно лечение, хората с астма могат да имат нормален живот, с малко на брой и по-леки по тежест пристъпи. Астма се среща във всяка възраст, но е по-честа при младите хора и децата. Честотата ѝ в последните години нараства, което може би се дължи най-вече на замърсената околна среда, както и на огромното количество алергени и акари, сред които сме принудени да живеем…

Научни изследвания показват, че едни от най-често срещаните причини предизвикващи астматични пристъпи са:

  • Излагане на среда с тютюнев дим или пушек;
  • Дишане на замърсен въздух;
  • Вдишване на други дразнещи аерозоли като парфюми или почистващи препарати;
  • Излагане на замърсители на въздуха в работната среда;
  • Вдишване на алергени като прах, плесени, животински косми;

И тук някъде можем да кажем, че всичко това е „добра новина“. Да, защото More4clean разполага с чудесно и изпитано средство за превенция и предпазване – почистващата система Rainbow и препаратите на компанията, които са екологично чисти. Доказателство за това твърдение идва от Allergy and Asthma Association of America (AAFA), която е водеща национална неправителствена организация за борба с астмата и алергиите. Сертификатът от AAFA  удостоверява научно, че Rainbow премахва алергените от дома и е мощно доказателство, че почистваща система, която избра за свой инструмент More4clean има основен принос в създаването на един по-чист и здравословен дом.

Оставете коментар

Обратно горе