Какво е акар и трябва ли да има почва у нас?

Какво е акар и трябва ли да има почва у нас?

Какво е акар и трябва ли да има почва у нас?

More4Clean предлага единственото решение за борба с причинителите на астми, алерги, дерматити и т.н.

Акарите са микроскопични паякообразни същества, които живеят почти навсякъде в жилището ни – в прахта по мебелите, в леглата, в дрехите. Тези организми се хранят с мъртвите клетки на кожата на хората, домашните любимци и други. В същото време, според всички съвременни изследвания, акарите са причинител номер едно на алергии при хората.

Ако страдате от алергични реакции, дори и те да са сезонни, голяма е вероятността причинителят на тези неприятни състояния да са именно домашните акари. Те могат да предизвикат астма, конюнктивит, дерматит (обриви по кожата), кихане и кашлица и много други.

Акари

Много е трудно да се живее с алергии през цялото време – някои от тях дори може да бъдат опасни за живота или най-малко да ни разболеят хронично за дълъг период от време. Въпреки, че на практика е невъзможно напълно и завинаги да се отървете от домашните акари, то най-добрият начин за борбата с тях е като се контролира тяхната популация и да се обърнете към професионалистите в областта.
Ако нямате излишно свободно време, или просто искате 100% разрешаване на проблема ви с акарите, можете да се доверите на екипа на More4Clean.
На практика е невъзможно да се превърне средата, в която живеем в стерилна, но ние имаме опита и средствата да намалим до минимум броя на акарите, техните екстременти и да ограничим популацията им.
За целта ние съсредоточаваме усилията си в „гнездата“ на тези причинители на алергии и зарази.

Акари 2

Вашето легло и възглавницата ви са някои от местата, които трябва да се проверят първи.
Прекарваме в леглата си по няколко часа на ден, така че те трябва да бъдат възможно най-чисти. Вашето легло е рай за домашните акари, поради количеството на мъртвата кожа, която се отделя от нас докато спим.

- Столовете и диваните: Това са други много любими места на акарите. Вашите столове и дивани са истински места за пируване на малките гадинки, тъй като може би прекарвате доста време в гледане на телевизия седнали на стола или дивана. Умрелите кожни клетки, които по естествен път се отделят от тялото ви и падат върху тях подхранват без проблем огромните популации от акари, които се крият в нишките на плата на дамаската.

- Килимите: Ако имате много килими в дома си, това със сигурност е друг „оазис“ за акарите. За разлика от голите подове, килимите са капан за повече прах, мръсотия, и други частици, в които акарите процъфтяват.

- Пердетата, завесите и тежките завеси: Това са другите любими места за домашните акари. Въпреки, че разкрасяват дома ни, пердетата и завесите събират много прах, което ги прави добра хранилка за малките причинители на алергии.

- Плюшените играчки: Тези играчки са друго място, където живеят акари. Този факт е особено опасен за малките деца, за които малките пухкави играчки са част от ежедневието.

Как да се отървем от акарите?

Има два варианта за борба с акарите – изпиране при температура над 65 градуса или почистваща система Rainbow. Първото е невъзможно, когато говорим за матрак, стол, диван, завеса или килим, затова се обръщаме към второто. И тук идва реда на More4Clean. Какво правим ние?
Първата стъпка в ефективното отстраняване на тези вредители е да почистим старателно техните места за гнездене. Традиционното почистване не е достатъчно. Редовното почистване на прах само докосва повърхността на леглата, пердетата или мебелите, където живеят само част от тези организми. Важното в случая е да се унищожат акарите във вътрешността на тъканите, където те са най-много. С нашите уреди ги вадим от дълбочина до 40 см… За Вас остава само удоволствието да наблюдавате и да се чудите защо досега не сте ни се обадили…

Оставете коментар

Обратно горе